Az oldal betöltés alatt!

Türelmetlen vagy? Klikk ide

Tartalomjegyzék PKN Ranch.hu fóruma
Lovak, lókötők, meg a lelkük

AlbumAlbum Gy.I.K.Gy.I.K. KeresésKeresés TaglistaTaglista CsoportokCsoportok   RegisztrációRegisztráció 
KivonatokKivonatok ProfilProfil   EseménynaptárEseménynaptár   BeállításokBeállítások
Privát üzeneteid olvasásához be kell jelentkeznedPrivát üzeneteid olvasásához be kell jelentkezned RabbistoshiRabbistoshi BelépésBelépés

Eseménynaptár 
Tereplovaglás, Téli lovas ruházat
Ugrás a köv. oldalra: Előző  1, 2

Új téma nyitása   Hozzászólás a témához Nyomtatható verzió    Tartalomjegyzék -> Nyerges
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
OriOffline
alkimista, hivatásos méregkeverő

Összes hozzászólása: 100
Kor: 37
Nem: Nő
Nuggets: 3522

HozzászólásElküldve: Hétf. Feb. 15, 2010 7:38 pm    Hozzászólás témája:   Hozzászólás az előzmény idézésével

Közben bedurvult a tél, én meg beszereztem ezt-azt, gondoltam, beszámolok.
akciósan vettem thermocsizmát, nagyon bevált.
Aztán sátorlap-esőgallért a neten találtam, ez jól körbetakar, sőt még a lovat is, eső- és bozótálló, kettőből pedig sátor építhető. Bővebben itt:
http://www.militiahungarorum.extra.hu/1920_e_f_l_s_8.html
Esztergomból küldték, 650 ft volt darabja, ha valakit érdekel.
A hétvégén a túrkálóban sínacit kerestem, találtam is, de ezen kívül még egy búvárruhát is rámtukmáltak. Voltak kétségeim, de jó vastag, belül szöszös, meleg, és hát a derekamat meg egyéb fázós részeimet védi rendesen. Meglepetésemre egyáltalán nem korlátozta le a mozgásomat, pedig nálam a lóraszállás a méretek miatt nyűgös.
Naszóval mindenféle időben ki tudunk menni, most szombaton volt a legcsesznyébb, havaseső erős széllel, de az esőgallér alatt kibírható volt.[/img]
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése 
C_ROffline
Residenter
Residenter
Összes hozzászólása: 136
Kor: 59
Nem: Férfi
Nuggets: 7392

HozzászólásElküldve: Hétf. Feb. 15, 2010 10:47 pm    Hozzászólás témája:   Hozzászólás az előzmény idézésével

"Esztergomból küldték, 650 ft volt darabja, ha valakit érdekel. "

Honnan tudtad megrendelni ennyiért? (kb. ingyen volt. Sokkal többért is árulják)

Két szíj is van hozzá rendszeresítve (pótolható) amivel hurkába feltekerve lehet a nyereg mögé csatolni. (már amelyik nyeregre van hová).

Mellesleg ez a típus sajnos nem túlzottan esőálló, hamar átázik, mert az impregnálás nem tartós, ha sokat állt a raktárban. A hajtogatásoknál fog elsőre átázni.
Azért egy záport kibír.
Kicsit nehezebb is mint az új típusok.

Nekem is volt pár háborús példány is, meg új hadikészlet, de már szétmentek (elavult, és szakadt)

Sokkal jobb választás lehet
http://www.militaryclothing.com/IBS/SimpleCat/Shelf/ASP/Hierarchy/0B.html
Ha az esőállóságot nézzük.
A gyakorló katonai esőköpenyek ugyanúgy bozótállóak is.

Vagy
http://cgi.ebay.com/US-MILITARY-RAIN-PONCHO-WOODLAND-CAMO-WET-WEATHER-GEAR_W0QQitemZ400073469977QQcmdZViewItemQQptZLH_DefaultDomain_0?hash=item5d263cb019#ht_1234wt_859
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Felhasználó weblapjának megtekintése 
C_ROffline
Residenter
Residenter

HozzászólásElküldve: Hétf. Feb. 15, 2010 11:08 pm    Hozzászólás témája:  Kesztyűcsodák Hozzászólás az előzmény idézésével

Ha igazán szuper és márkás kesztyűt akar az ember (villogni akar )

http://www.gore-tex.com/remote/Satellite/men/gloves-and-mittens/gloves/gloves

ez a kategória kicsit drága.

Ha féláron akarja az ember ugyanezt a márkát akkor katonait kell venni.))))))
Vizállóak (bőr) mellesleg.

http://cgi.ebay.com/US-ARMY-D3A-BLACK-LEATHER-GORE-TEX-GLOVES-WATERPROOF_W0QQitemZ110443580775QQcmdZViewItemQQptZLH_DefaultDomain_0?hash=item19b6f34d67#ht_1098wt_859

Ha még olcsóbb kell (10-20 USD) de jó és használható
http://www.militaryclothing.com/IBS/SimpleCat/Browse.asp?search=1&product_name=gloves&pg=1

A lényeg az hogy ha vizet kap ne ázzon át, mert nagy hidegben ez baromi kellemetlen 8vizes kesztyű egy rémálom, beton keményre fagy az ember kezén).
Ezért a speciális kesztyűkre érdemes áldozni, mert a szenvedés ami a hiányukból fakad, igen "drága" tud lenni..

Ajánlhatóak még itthon is kapható szuper kesztyűk de ezek drágábbak mint az USA katonai
http://ironclad.hu/
extrém sportok, Cowboy típus
vagy
Cold Condition Digital Camo 5.690 Ft
Vissza az elejére
realcowboyOffline
Békebíró
Békebíró

Összes hozzászólása: 3979
Kor: 55
Nuggets: 134057

HozzászólásElküldve: Hétf. Feb. 15, 2010 11:26 pm    Hozzászólás témája:   Hozzászólás az előzmény idézésével

Ori írta:
de ezen kívül még egy búvárruhát is rámtukmáltak.

hát ez kurva jól hangzik. Very Happy
nem vót drága? egy aggályom van a búvár cuccal, hogy nem fülledhet be hosszabb idő után? mondjuk mivel nem a víz alá kell felvenni, érdemes lehet rá szellőző likakat ütni.
gratulálok a ritka jó fogáshoz! Very Happy
Felhasználó profiljának megtekintése Email küldése Felhasználó weblapjának megtekintése 
OriOffline

HozzászólásElküldve: Kedd. Feb. 16, 2010 11:15 am    Hozzászólás témája:   Hozzászólás az előzmény idézésével

Kérlek szépen 1000 Ft volt a sínaci meg 600. A búvárruhának nincs ujja, így az izzadós részek nem füllednek be. A derakamnak viszont nagyon jól esik a zártság, aláfér egy pulcsi, amit belehúzok egy harisnyába, és ezt az egészet rámszorítja. Én ugyanis derékfázós vagyok, és nagyon utálom, amikor a felső és alsó ruhák szétcsúsznak, szabadon hagyva az érzékeny területet.
Mondjuk ha valami történne velem, a mentősök ellennének egy darabig a kicsomagolásommal, de ilyesmiben nem gondolkodom.
A sátorlap azért tetszett meg, mert mi néha túrázunk olyan helyekre, ahol nincs infrastruktúra, és kettőből már egész lyó kis sátrat össze lehet ütni.
Én felkötni vérszíjjal szoktam mindent, ami mindig ott lóg a nyeregtalp erre a célra szolgáló lyukaiban, sose lehet tudni, mit talál az ember útközben. De vannak csatos szíjaim is, a zsibin szoktam venni Debrecenben.
Sőt, én az angol kantáron található segédorrszíjat is ilyen célra használom. Laughing Aztán egyszer mentem haza munkából, és egy olyan tipikusan angolos edzőt találtam otthon, a lovastársam hívta ki. Gyorsan visszaraktam az angolkantárra az orrszíjat (én azt is leszereltem, mert mineka), de a segédorrszíjat a fanyergen találtam meg, azzal volt rögzítve rá valami cucc, az edző ezek után erős kétségekkel a szívében kezdte el az oktatásunkat. Cool
Vissza az elejére
realcowboyOffline
Békebíró
Békebíró

HozzászólásElküldve: Kedd. Feb. 16, 2010 11:27 am    Hozzászólás témája:   Hozzászólás az előzmény idézésével

Ori írta:

Mondjuk ha valami történne velem, a mentősök ellennének egy darabig a kicsomagolásommal, de ilyesmiben nem gondolkodom.

ne ábrándozz!
tavaly, mikor Kamilla lába eltört, a mentősök simán felnyisszantották volna a farmerét. úgy kellett szólni nekik, hogy eszükbe se jusson ilyen. Very Happy
Felhasználó profiljának megtekintése Email küldése Felhasználó weblapjának megtekintése 
realcowboyOffline
Békebíró
Békebíró

HozzászólásElküldve: Kedd. Feb. 16, 2010 11:35 am    Hozzászólás témája:   Hozzászólás az előzmény idézésével

Ori írta:

Sőt, én az angol kantáron található segédorrszíjat is ilyen célra használom. Laughing Aztán egyszer mentem haza munkából, és egy olyan tipikusan angolos edzőt találtam otthon, a lovastársam hívta ki. Gyorsan visszaraktam az angolkantárra az orrszíjat (én azt is leszereltem, mert mineka), de a segédorrszíjat a fanyergen találtam meg, azzal volt rögzítve rá valami cucc, az edző ezek után erős kétségekkel a szívében kezdte el az oktatásunkat. Cool

én gyakran szoktam olyan tanácsot adni, mikor kérdezik, hogy milyen kantárt vegyenek napi használatra, hogy amennyiben nem ragaszkodnak a csilli-villi western kantárokhoz, akkor legjobb egy olcsó, de jó muinőségű angolos kantárt venni. az mindenhol van aránylag olcsón. nincs más dolog vele, mint kidobálni belőle a felesleges orrszíjakat, egyebet, szárat, aztán az nagyon megfelelő. Very Happy
mert, hogy az ángolosok is értsék, az átlagos western kantárban a szár, szart sem ér, ahelyett amúgy is megfelelőt kell venni. Very Happy
OriOffline

HozzászólásElküldve: Kedd. Feb. 16, 2010 11:50 am    Hozzászólás témája:   Hozzászólás az előzmény idézésével

Laughing
Amúgy valaki okos meg tudja mondani, hogy az orrszíjnak mi a funkciója?
Én egyébként azt tervezem, hogy veszek jó minőségű bőrt, és összedobok magamnak egy primitív, terepezésre alkalmas kantárt. Igazából egy tarkószíjból állna, a végét viszahajtva, abba menne a zabola, meg egy homlokszíjat rá. Ja, meg egy jó hosszú szárat.
Vannak otthon bőrlyukasztó, bőrvarró cuccaim, mert apám könyvkötő. Még ütői is vannak, amivel csipkézni lehet.
A szárat még fontolgatom, hogy bőrből legyen-e. LÉnyeg, hogy jó hosszú legyen, az angolos az nagyon rövid, most egy kötelet használok.
Vissza az elejére
realcowboyOffline
Békebíró
Békebíró

HozzászólásElküldve: Kedd. Feb. 16, 2010 11:57 am    Hozzászólás témája:   Hozzászólás az előzmény idézésével

a legjobb amit tehetsz, ha megcsinálod. ha bőrszárat akarsz, az anyag nem egyszerű beszerzésileg, mert az csak akkor jó, ha egy darabból van, s nem toldva, varrva. egyébiránt a western munka kantárnak is az az ismérve, hogy erős, lapos, s csak egy homlok illetve állszíjból álla a pofaszíjakon kívül. azokra meg felesleges csatot varrni, mert egy lovad van, amúgy sem kell állítgatni. elég ha kilukasztod a méreten és lefűzöd egy szíjjal a zablát. természetesen a szárra sem kell csat. azt is elég fűzni a zablánál.
OriOffline

HozzászólásElküldve: Kedd. Feb. 16, 2010 12:57 pm    Hozzászólás témája:   Hozzászólás az előzmény idézésével

Na, akkor most, hogy a szakembertől is bátorítást kaptam, meg is csinálom.
Bőrbeszerzés: Püspökladányban van egy bőrös, aki levág nekem kért mennyiséget az ő tábláiból. Mert amúgy elég nehéz lenne egy kantárra való mennyiséget venni, mindenhol több négyzetmétert akartak eladni nekem.
A szárat én úgy akartam, hogy két darabból, fent-középen egy vékonyabb bőrszíjjal összekötve, hogy ha belelép a ló, ott szakadjon inkább, és egy tartalék szíjjal mindjárt össze is tudjam foldozni újra. Ez hülyeség?
Vissza az elejére
realcowboyOffline
Békebíró
Békebíró

HozzászólásElküldve: Kedd. Feb. 16, 2010 1:35 pm    Hozzászólás témája:   Hozzászólás az előzmény idézésével

Jó lesz, ha vigyázol, mert az a bőrös akar tőled valamit!
ilyet én nem igen teszek meg, esetleg olyannal akivel már aludtam együtt. Embarassed
amúgy a szár az jó lesz úgy, de ha elég hosszú akkor minek öszekötni? egymásra fektetve nem nehéz azt kezelni. Very Happy
nálunk a gyerekek is megtanulják.
C_ROffline
Residenter
Residenter

HozzászólásElküldve: Kedd. Feb. 16, 2010 7:25 pm    Hozzászólás témája:   Hozzászólás az előzmény idézésével

Ori kérdése "hogy ha belelép a ló, ott szakadjon inkább, és egy tartalék szíjjal mindjárt össze is tudjam foldozni újra. Ez hülyeség?"

Mivel már láttam pár ilyen atrakciót, hogy az elszabadult lóról lehulló szárba a ló belelépett, az szerencsére elszakadt és a dolog ezzel megoldódott, nem esett a ló egy nagyot.

Ha túl gyenge a szár akkor komolyabb atrakció esetén a kezembe is elszakadhat a gyenge minőségű cucc. Ilyen már volt velem, és a bakoló ló kormány és fék nélkül eliramodott és egy kellemes stopp után katapultáltam (megusztam).

Ha túl erős (nem szakad) akkor meg baleset veszélyes, mert a ló esik pofára.

Most azt találtam ki, hogy
az ausztrál nyereg elején van egy pánik szíj (két karabinerrel kapcsolódik jobbra balra két réz fülre (ez egy kellemes fogású szíj, valami másról szedtem le, olyan mint egy lapos bőröndfogantyú)
ez alatt fűzöm át a szárat és ha elszabadulna a ló akkor nem tud előre esni, és át a ló nyakán le a földre, belelépés stb.
Viszont ha elrohanás esetén beleakad valamibe (faág, stb.), akkor elszakítja és passz.

A hosszú western szárra szerintem ráléphet és adott a balesetveszély.Nem?

Csap tapogatózom, de kérdés hogy jól e??
Van e más ötlet?? (de ne azt mondja valaki hogy ilyen nem fordul elő, meg hogy meg kell tanulni lovagolni stb.)
Vissza az elejére
C_ROffline
Residenter
Residenter

HozzászólásElküldve: Kedd. Feb. 16, 2010 7:36 pm    Hozzászólás témája:  Kesztyű lovagláshoz Hozzászólás az előzmény idézésével

A tereplovagláshoz tettem fel egy hazai szállítónál elérhető speciális kesztyű sorozatot.

Megrendelésre házhozszállítást vállal, megbeszéltem velük.

Most nagyon komoly akciók vannak 2010 Március 1.- ig, de szerintem lehetne variálni a dolgon utána is, ha nálam feliratkozik pár ember, leküzdöm az árakat.

http://www.pointernet.pds.hu/lovaglas/tudas/publication/felszereles/20100216174202586000000743.html

Én is rendeltem egy téli változatot, és ha bevállik rendelek még párat nyárra is.

Külföldi ár
40.00 USD = 7,885.75 HUF helyett
most
hazai listaár 9390 Ft helyett
most
5690 bruttó
Vissza az elejére
realcowboyOffline
Békebíró
Békebíró

HozzászólásElküldve: Kedd. Feb. 16, 2010 10:57 pm    Hozzászólás témája:   Hozzászólás az előzmény idézésével

most én vagyok egy tarack, tuskógyökér, hogy nem értem, hogy a kesztyűt amit általában a normális emberek párban szoktak vásárolni, viselni egy-egy kezükön, miért kell darabra írt áron felkínálni?
vagy ennyire szar a shop software, hogy nem ismeri a "pár" kifejezést?
most engem néznek hülyének, vagy télleg az vagyok?
ilyenkor úgy vagyok, mint a piacon mikor megkérdezem, hogy menyibe kerül a cipő és az a válasz, hogy hányas lábam van. már húzok is tova. Very Happy
C_ROffline
Residenter
Residenter

HozzászólásElküldve: Kedd. Feb. 16, 2010 11:25 pm    Hozzászólás témája:   Hozzászólás az előzmény idézésével

Laughing

A fordításban van a hiba.

Az angol nyelvű elektronikus áruház szoftverekben a
item n. - ‏‎cikk, cikkely, tétel, pont‎‏

kifejezést használják.

Brown Cotton Jersey Work Gloves
Item # / SKU: 4416 (RM C ISD 2 RW 3)
Brown Cotton Jersey Work Gloves. Great General Purpose Gloves, Comfortable Knit Cotton, One Size Fits All.
Our Price:$ 4.99

A tétel nem = darab. Laughing

De igazad van és szólok az okosoknak hogy javítsák ki és így már nem éltél hiába.... Razz
Vissza az elejére
OriOffline

HozzászólásElküldve: Szer. Feb. 17, 2010 8:56 am    Hozzászólás témája:   Hozzászólás az előzmény idézésével

Lehet, hogy én vagyok értetlen, de ha nem kötöm össze a szárakat, akkor mi akadályozza meg őket abban, hogy leessenek, amikor éppen nem tartom őket a kezemben? Meg hogy akasztom fel a nyereggombra?
CR-hez hasonlóan én is valahogy a nyereghez akarom rögzíteni úgy, hogy azért legelni tudjon.
Idézet:
Jó lesz, ha vigyázol, mert az a bőrös akar tőled valamit!

Na, még csak az kéne! Hölgyről van szó...kistelepülés, szűk piac, én meg törzsmegrendelő vagyok, ennyi.
Vissza az elejére
realcowboyOffline
Békebíró
Békebíró

HozzászólásElküldve: Szer. Feb. 17, 2010 9:01 am    Hozzászólás témája:   Hozzászólás az előzmény idézésével

nekem azért vannak fentartásaim a webes vásárlással bizonyos dolgokban. nevezetesen az, hogy amit még nem ismerek, azt én jobban szeretem letapogatni, megszagolni meg ilyesmik. pláne, ha egy bőrkesztyűról van szó. biztos lyók ezek a kesztyűk fennen, csak azért akciósan is elég drágák ahhoz, hogy csak mikor felveszem akkor ne érezzem jónak a kezemen. az utóbbi időkben faxnis vagyok a kézbelikre, mert fázós lett a kezem. biztos a korom is, meg a napi elszívandó cigaretta az oka, de hát ez van. a kocsimban kb. nyolc pár kesztyű van állandóan, a síkesztyűtől. a mártott olaj-víz álló, vagy bélelt borjúbőr kesztyűig.
nekem ez teljesen bevált:
olcsóbban meg lehet venni, mint a neten, egy katonai boltban szoktam kesztyűket venni, de ebből a sárga bélelt bornyúbűr kesztyűből is felpróbálok hármat, míg megtalálom azt, amelyikben jól érzem magam. hiába tudom, hogy 10-es a méret ami kell nekem, de mégsem egyformák teljesen.
realcowboyOffline
Békebíró
Békebíró

HozzászólásElküldve: Szer. Feb. 17, 2010 9:14 am    Hozzászólás témája:   Hozzászólás az előzmény idézésével

Ori írta:
Meg hogy akasztom fel a nyereggombra?
CR-hez hasonlóan én is valahogy a nyereghez akarom rögzíteni úgy, hogy azért legelni tudjon.

neked van nyereg gombod? Very Happy
amúgy egy rendes hosszú szár, két méter hosszú. ez elég nagy ahhoz. hogy egymásra fektetve, ahogy westernéknél szokják, el van a ló nyakán még vágtában is. Wink
a nyereggombon, ha azt szarvra értjük, meg remekül lehet egy oldható hurokkal rögzíteni, szintén vesternes módon.
egyébiránt legeltetni nyereghez kötött szárral elég veszélyes dolog. mondhatni picit luzerség. Wink abba előbb utóbb belelép a ló. azt biztonsággal csak kézbőél lehet, úgy, hogy az egyik szár a nyeregszarvra van hurkolva, a másik meg a kezedben. ha a ló meg elengedhető, akkor mindig a nyakába kötöm a szárat, mert akkor fixen nem tud belelépni, vagy a másik ló beleakadni. mert nincsen akkora legelelndő rét, hogy ne legyen olyan ló, aki ne pont a másik mellett akarjon a fűből csippenteni.
de hát ha már leszállunk legeltetni, akkor már le is lehet venni a kantárt. merugye a hevedert is meg illik engedni legeléshez. egy zsinóros kötőféket mi mindig tartunk a kantár alatt kötéllel együtt a nyakban, aztán akkor az elég. Very Happy
C_ROffline
Residenter
Residenter

HozzászólásElküldve: Szer. Feb. 17, 2010 9:29 am    Hozzászólás témája:   Hozzászólás az előzmény idézésével

A kesztyű amit feltettél szintén nem valami gagyi dolognak látszik, szerintem ára is van neki rendesen.
A pamut kesztyű nem válik be, mert vizesedik, meg szakad.
A fenti ironclad kesztyűt én is felpróbáltam mert nem tudtam milyen méret jó ebből a típusból.

A kesztyűnek azonban illik színben, stílusban stb. harmonizálni a ruházattal is. Az nem baj ha a military stílusban vannak öltözve - tereplovagláshoz - a tündéri lovaskislányok, de az a halálom amikor mindenféle szines cuccok kerülnek rájuk (mert azért néző van elég oda - vissza, és a kocsmában és beszédtéma már az is ha ficánkol alatta a ló). Persze az első akác bokorsornál csíkokra szakadnak a trendi lovasboltban vásárolt öltözékek, és lehet duzzogni.
Azért ilyen nálam nem fordul elő, mert el sem indulok vele ha hülyeségeket szedne magára.
http://www.pointernet.pds.hu/FANNI/
Vissza az elejére
realcowboyOffline
Békebíró
Békebíró

HozzászólásElküldve: Szer. Feb. 17, 2010 9:36 am    Hozzászólás témája:   Hozzászólás az előzmény idézésével

C_R írta:
A kesztyű amit feltettél szintén nem valami gagyi dolognak látszik, szerintem ára is van neki rendesen.

A kesztyűnek azonban illik színben, stílusban stb. harmonizálni a ruházattal is.

ez egy alaska márkájú bélelt kesztyű. 2500 ftért vettem tavaly előtt. ami meg a stílust illeti, egyetértek, westernéknél a kesztyű színe sárga. Very Happy
realcowboyOffline
Békebíró
Békebíró

HozzászólásElküldve: Szer. Feb. 17, 2010 9:42 am    Hozzászólás témája:   Hozzászólás az előzmény idézésével

mondjuk ez színes is, meg tán bokorálló is.
http://www.pfiwestern.com/images/Products/1500/5056230%20PINK.jpg
Very Happy
OriOffline

HozzászólásElküldve: Szer. Feb. 17, 2010 5:14 pm    Hozzászólás témája:   Hozzászólás az előzmény idézésével

realcowboy írta:

neked van nyereg gombod? Very Happy
Van, a füredi gombos nyergemen, valami ilyesmi http://www.pointernet.pds.hu/lovaglas/tudas/nyereg/nyereg4.jpg.
egyébiránt legeltetni nyereghez kötött szárral elég veszélyes dolog. mondhatni picit luzerség. Wink
A legeltetés alatt azt értettem, amikor fent ülök, és megállok mondjuk orrot fújni, térképészni, vagy lemaradókat várjuk, miegyéb, a ló meg rögtön lecsapja a fejét a fűbe, amit mondjuk egy hosszú túrán nem is tagadok meg tőle, mert töltse csak a gyomrát. Ilyenkor szoktam a gombra akasztani a szárat, és jó, ha az elég hosszú, hogy a zsiráfom feje leérjen. Ha rendesen pihenőt tartunk, akkor persze lekantározom, kötőféket meg még a hosszabb terepekre is viszek, sose lehet tudni.

A szár összesen 2m, vagy mindkét oldalon annyi? Valahogy idegenkedek a különálló száraktól, de lehet, hogy csak azért, mert még nem próbáltam. Majd eccer. Jó lenne elmenni hozzátok, sok mindent megnéznék, praktikus dolgokat átvennék, csak hát a tanya, a főd nem ereszti az embert.
Vissza az elejére
realcowboyOffline
Békebíró
Békebíró

HozzászólásElküldve: Szer. Feb. 17, 2010 6:01 pm    Hozzászólás témája:   Hozzászólás az előzmény idézésével

száranként értendő a két méter. amúgy szívesen látunk, csak gyere. lesz nálunk lasszós kurzus, tudom, hogy a huszárok pányvát vetnem nem lasszót dobnak, de ettől még kipróbálhatod. de ha szervezel egy debreceni kurzust én is szívesen elmegyek oda a messzibe.
tudod, hogynem vagyok drága. Very Happy
OriOffline

HozzászólásElküldve: Szer. Feb. 17, 2010 7:48 pm    Hozzászólás témája:   Hozzászólás az előzmény idézésével

Mán megint a huszárokkal jössz...tudom, hogy bosszantani akarsz vele. Shot De képzeld, úgy néz ki, hogy Március Idusán felvonulunk a debreceni alakulattal, ők maguk közé engedik a fehérnépeket is. Igaz, bocskai lesz rajtunk, mert huszárruha már nem jutott, de nem is bánom, mert az kényelmesebb, és a fekete slankít.
A lasszózás és pányvázás egyenlőre nem tűnik számomra a gyakorlatban is hasznosítható tevékenységnek, de lehet, tévedek. Inkább a bütyköléseidre lenné kíváncsi.
A kurzust meglátjuk, a lovas barátok többsége westernes, úgyhogy nem kizárt.
Na, ne offoljunk tovább.
Apám keze is borzasztóan fázós, nála a koron kívül több műtét is indokolja, + időnként lemetszett kisebb darabokat az ujjhegyeiből a vágógéppel. Na, nálunk neki van vagy 10 pár, mert egyik se tökéletes, az egyik vízálló, de túl merev, a másik puha, de nem elég meleg, etc. Azt a kevlárkesztyűt, amit karácsonyra vettem neki, szereti, mert meleg és puha, de ugye nem vízálló, meg bringára is másikat vesz. Szóval majd megnézem, amiket ti ajánlottatok.
Nekem annyira nem fázós a kezem, a laborban kapott hőálló kesztyű nekem párórás terepekre elég, télen meg nem nagyon túrázok.
Vissza az elejére
C_ROffline
Residenter
Residenter

HozzászólásElküldve: Szer. Feb. 17, 2010 8:31 pm    Hozzászólás témája:   Hozzászólás az előzmény idézésével

Találtam neked egy teljesen vízálló kesztyűt.
Ezt azért kipróbálnám.

http://www.militaryclothing.com/IBS/SimpleCat/Product/asp/product-id/651493.html

Ez meg már a Mercédesz kesztyűből

http://www.militaryclothing.com/IBS/SimpleCat/Product/asp/product-id/651501.html

és még mindig a harmadába kerül mint a Goretex sportkesztyűi

Azért erre oda kell figyelni .
Vissza az elejére
realcowboyOffline
Békebíró
Békebíró

HozzászólásElküldve: Szer. Feb. 17, 2010 11:21 pm    Hozzászólás témája:   Hozzászólás az előzmény idézésével

a teljesen vízálló kesztyűval az a baj, mint a gumicsizmával. van aki elvan egy sima falusi gumicsizmában újságpapír talpbetéttel, nylonzoknival, de van aki a legmárkásabb bélelt vadász gumicsizmát sem bírja.
nekem már kész tervem van arra, hogy a következő télre csinálok magamnak fűtést a kesztyűmbe, bakancsomba, egy övtáskában elhelyezett kisebb akkumukátorral. mindezt egy fűthető üléshuzatból kibelezett fűtőszálakkal. tudom van fűthető motoros cucc a ruhától a kesztyűig, de az baromi drága. máshol nem fázom sosem, se lovagláskor, se a munkám közben, csak a végtagjaim köröm táján, de ezeket el fogja bírni egy kis aksi.. Very Happy
C_ROffline
Residenter
Residenter

HozzászólásElküldve: Csüt. Feb. 18, 2010 1:30 am    Hozzászólás témája:   Hozzászólás az előzmény idézésével

"a teljesen vízálló kesztyűval az a baj, mint a gumicsizmával. van aki elvan egy sima falusi gumicsizmában újságpapír talpbetéttel, nylonzoknival, de van aki a legmárkásabb bélelt vadász gumicsizmát sem bírja."

Teljesen igaz.
De mindent gyógyító gyógyszer csak a mesében van.

Az utódaimat is arra próbálom rávezetni, hogy bizony ha szükséges, váltogatni kell a felszerelést a feladathoz függően.

Most a nyáron elkezdtem velük keményen vitorlázni (nagy szélben, a felborulást megkisértve) és akkor látszott hogy kell egy jó kesztyű a kötelek miatt, de jön a víz befelé fürdőkádszámra.
A textil kesztyű nem igazi, a bőr szétmegy, és akkor most mit vegyünk fel.

A farm munkáknál is ez a helyzet, más való a terepjáró vezetéséhez, más a hóban történő komposzt kiszóráshoz, más lenne jó lovagláshoz.

Egyből kiderült hogy amit hoztak magukkal az szart sem ér. El kezdődik a nyavajgás, hogy fázom, szétment a kezem, stb.
Aztán a cikinek mondott BW bakancsot és a katonai télikabátokat felvéve egész jónak tűnik az idő, nem érdekel senkit hogy zuhog a hó, nem ázunk át, nem fázunk stb. Lehet mászkálni 20 centis hóban egész nap.
Ha elszúrják az alsóruházat megválasztását akkor meg kiizzadnak, megfáznak stb.
Pár nap kudarc sorozat után (kicsit hagy szívjon, mert a saját tapasztalat az igazi) csak kialakul a felszerelés, és akkor lehet menni vadlesre, órákig ücsöröghetünk a magaslesen távcsövezve, lehet fotózni a szarvasokat teleobjektívvel, és nem érdekes hogy szemerkél az eső, stb.

Aztán egyszercsak látom hogy maguktól ápolják a bakancsokat, Laughing kefélik le a koszt a ruhákról, száritják, stb, különösebb ráhatás nélkül, mert a cucc értéket kapott, meg holnap is lesz nap. Rolling Eyes
Vissza az elejére
realcowboyOffline
Békebíró
Békebíró

HozzászólásElküldve: Csüt. Feb. 18, 2010 8:30 am    Hozzászólás témája:   Hozzászólás az előzmény idézésével

C_R írta:
"Aztán a cikinek mondott BW bakancsot

az nekem a mindenem. öt pár van belőle. parknapostó,l (te tudod miről beszélek) a kimenőig. bár nem vetem meg a magyar surranót sem. azzal csupán egy bajom van, hogy ami nem szakadt, fáradt az viszonylag drága, de BW bakancsot nagyon jó állapotút tudok venni öt rugóért.
C_ROffline
Residenter
Residenter

HozzászólásElküldve: Csüt. Feb. 18, 2010 11:15 am    Hozzászólás témája:   Hozzászólás az előzmény idézésével

Csak érdekesség képpen, ha jól van ápolva a magyar surranó is hihetetlen időket tud teljesíteni használható állapotban.
Az utolsó bakancsom 15 évet bírt ki, ebből az utolsó 5 évet nagyon intenzív farm használatban. A felsőbör adta meg magát annyiban hogy elrepedt pár helyen. Ettől még száraz időben kitűnően használható (földmunka, stb.) mert javult a szellőzése. Laughing
Csak enyhén ciki, ha valaki bejön és abban talál.

A BW viszont sokkal könnyebb, látszik hogy atechnológia fejlődött. Szerintem azért ezt már nem tervezték arra, hogy kibírjon egy háborút...
Mivel vigyázok rá, egyenlőre nem tudom igazából mit bír ki, mert olyanokat nem csinálok benne mint a másikban.

Szereztem női méretben is egy surranót, a hölgyek nehéznek találják elsőre, meg nem olyan csinos mint egy női túrabakancs a Decatlonból, (amiből három kell egy túrához, ha valami gagyi utánzat), de amikor a surranóval át lehet vele gázolni a patakon, (ott van egy vadetető, és fimon széna amiben lehet pihenni Embarassed - távol a világ zajától, ) akkor kezdik tisztelni.
Vissza az elejére
realcowboyOffline
Békebíró
Békebíró

HozzászólásElküldve: Csüt. Feb. 18, 2010 6:06 pm    Hozzászólás témája:   Hozzászólás az előzmény idézésével

a surranónak csak a felsőbőrét lehet tönkre tenni. a talp rendkívül jó gumi, illetve olyan minőségi módon van felvulkanizálva, hogy az tönkretehetetlen. nem véletlenül vásárolta némileg hasonló fazonban az izraeli haderő is. a BW bakancsnak viszont pont az alsó habosítrott gumitalpa a gyenge pontja. szeret elválni, mint szar a májtól, hogy népies lehgyek. Very Happy
persze ez csak a mi bajunk, mert a német katonának előbb lecserélik mint elválna, mi eztán vesszük meg sajna. egyébként én abból szereztem kis méretet Kamillának.
C_ROffline
Residenter
Residenter

HozzászólásElküldve: Csüt. Feb. 18, 2010 6:49 pm    Hozzászólás témája:   Hozzászólás az előzmény idézésével

A magyar surranóhoz járt még pár cucc amiről a normál katona nem is hallott (mert pihent a raktárban várva a háborút).

Van hozzá egy téli posztó talpbélés, ami nem hideg mint a műanyag rácsos betét.

A barna ápolókrém az volt mindenkinek.
De van egy impregnáló folyadék is, amit télen kell használni átázás ellen.
Ez már nem volt túl ismert mindenhol.

Ennek ellenére ha igazán komoly volt az igénybevétel, mondjuk téli gyakorlat a Bakonyban és a katona őrséget adott, meg sátrat bontott, fát vágott egész nap, (két hétig non-stop) akkor két három bakancs is kellett neki ha nem akarta hogy lerohadjon a lábáról a vizes lábbeli. Egy száradt a sátorban a kályha mellett, egy meg rajta volt.
Ha szétszakadt akkor kapta a harmadikat. Ilyenkor már lehetett látni hogy a Don kanyar hogyan is nézett ki a valóságban.
Éjjel az őr foga úgy vacogott mint a géppuska.

A sátorban széngáz volt a kályha miatt, a törzsbuszban az olajkályhától lehetett elhalálozni. Így inkább aludtam hálózsákban a hóban három fa között hogy át ne menjem rajtam valami PSZH.
Volt úgy hogy reggel nem is találtak mert rámesett 5-10 centi hó.
Egy ilyen helyen azért lehetett látni hogy milyen ruha jó valamire, Pld a kesztyű nem ért semmit.
Elég volt 10-14 nap és a nép úgy nézett ki mint ha a Donkanyarból gyalogolt volna idáig.

Egyszer egy elég helyes és csinos, polgári alkalmazott, gépi könyvelést végző lány elindult egy másikkal együtt vacsorázni a korom sötétben (erdő mélye), de nem vette észre hogy két, egy méter mély árkot ástak a MAN teherautók az erdőben és az megtelt vízzel (december). Simán elmerült mint egy halászmadár, aztán kimászott és sírva jött totál csokiba öltözve a törzsbuszba.
A megtisztítása elég szórakoztató volt, mert zuhanyozó nem volt 20 kilométeres körzetben.. Érdekes módon a frizurájával volt elfoglalva leginkább, mert azt nem tudtuk helyreállítani. A harcértéke ezért a nullához közelített a további napokon.
Vissza az elejére
realcowboyOffline
Békebíró
Békebíró

HozzászólásElküldve: Csüt. Feb. 18, 2010 7:10 pm    Hozzászólás témája:   Hozzászólás az előzmény idézésével

C_R írta:
Ennek ellenére ha igazán komoly volt az igénybevétel, mondjuk téli gyakorlat a Bakonyban ....

75 februárban volt részem benne, kellemes mínusz 14-18 fokos időben. tán a surranóm volt az egyetlen amivel nem volt gondom. az egész honvédelemmel már annál több. de itt nem térnék ki a részletekre, mert mint tudjuk a társasági csevely akkor válik szörnyűvé, ha vicc mesélésbe, illetve katonakori emlékek felidézésébe torkollik. Very Happy Very Happy Very Happy
Hozzászólások megtekintése:   
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához   Nyomtatható verzió    Tartalomjegyzék -> Nyerges Időzóna: (GMT +1 óra)
Ugrás a köv. oldalra: Előző  1, 2
2 / 2 oldal

Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem szavazhatsz ebben fórumban.

Forum Powered by phpBB 2.0.16 © 2001, 2002 phpBB Group
Magyar fordítás © 2003. Andai Szilárd