Az oldal betöltés alatt!

Türelmetlen vagy? Klikk ide

Tartalomjegyzék PKN Ranch.hu fóruma
Lovak, lókötők, meg a lelkük

AlbumAlbum Gy.I.K.Gy.I.K. KeresésKeresés TaglistaTaglista CsoportokCsoportok   RegisztrációRegisztráció 
KivonatokKivonatok ProfilProfil   EseménynaptárEseménynaptár   BeállításokBeállítások
Privát üzeneteid olvasásához be kell jelentkeznedPrivát üzeneteid olvasásához be kell jelentkezned RabbistoshiRabbistoshi BelépésBelépés

Eseménynaptár 
Kezdő, alapszintű lovasoktatás kérdései

Új téma nyitása   Hozzászólás a témához Nyomtatható verzió    Tartalomjegyzék -> Fő utca
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
realcowboyOffline
Békebíró
Békebíró

Összes hozzászólása: 3979
Kor: 55
Nem: Férfi
Nuggets: 134057

HozzászólásElküldve: Szomb. Máj. 14, 2005 5:50 pm    Hozzászólás témája:  Kezdő, alapszintű lovasoktatás kérdései Hozzászólás az előzmény idézésével

Itt kérdezz, ha érintett vagy! Smile
Felhasználó profiljának megtekintése Email küldése Felhasználó weblapjának megtekintése 
realcowboyOffline
Békebíró
Békebíró

HozzászólásElküldve: Vas. Jan. 06, 2008 10:52 pm    Hozzászólás témája:   Hozzászólás az előzmény idézésével

Vica írta:

Szoval most tanacsot kernek,hogy mikor erdemes elkezdeni..tavasszal,vagy akar mar februarban..(vizsgaidoszak vegen)
Very Happy ,miben kell lovagolni,bucsuzzak-e el a csaladtol,ilyesmi.. Rolling Eyes

Szivesen fogadok minden jo tanacsot,amit egy kezdo lovasnak csak adni lehet.. Very Happy

Vica

szia Vica!
üdv a fórumon.
a lovagláshoz szükséges feltételeket megtalálod itt:
http://www.pknranch.hu/forum/viewtopic.php?t=748

egyébként ha rám hallgatsz nem vársz sokáig, állunk rendelkezésre, kivéve rendkívüli rossz idő esetén, mint pl. eső, jég, túl nagy fagyok. minél hamarabb belecsapsz, annál gyorsabban haladsz majd. Smile
Felhasználó profiljának megtekintése Email küldése Felhasználó weblapjának megtekintése 
VicaOffline
Pioneer
Pioneer

Összes hozzászólása: 6
Kor: 23
Nem: Nő
Nuggets: 314

HozzászólásElküldve: Vas. Jan. 06, 2008 11:31 pm    Hozzászólás témája:   Hozzászólás az előzmény idézésével

Kedves RC!

Koszonom az infokat!

Ha a honap vegi szigorlati *pisztolyparbaj* a professzorommal jol sul el,es nem maradok a foutcan,arccal a porban fekve..felhivlak,es egyeztetunk,hogy mikor mehetek..
Mar alig varom a kikepzest! Very Happy Meg persze izgulok is picit.. Rolling Eyes

V
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése 
VicaOffline
Pioneer
Pioneer

Összes hozzászólása: 6
Kor: 23
Nem: Nő
Nuggets: 314

HozzászólásElküldve: Kedd. Jan. 22, 2008 1:31 am    Hozzászólás témája:   Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!

Egy kerdesem meg lenne...most nezegettem ugyanis a neten a lovas ruhakat,cipoket,ilyesmit..es eszembe jutott,hogy talan venni kene vmi cipot,nadragot,merthogy semmi otletem nincs,miben menjek...olvastam az ajanlast,de max. egy bakancsszerusegem van,ami megfelelhet..es annak sincs nagyon sarka.Viszont mig nem probaltam,nem szivesen invesztalnek olyasmibe,amirol meg azt sem tudom,milyen tipust,markat,mittudomenmit valasszak..

Tanacs..?Bitte...!Smile

Koszi elore is,Evi
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése 
realcowboyOffline
Békebíró
Békebíró

HozzászólásElküldve: Kedd. Jan. 22, 2008 7:57 am    Hozzászólás témája:   Hozzászólás az előzmény idézésével

egyelőre lyó lesz az aligsarkú bakancs is. az a lényeg, hogy ne sportcipő legyen, mert az nem lyó. márka mindegy, farmer bármilyen. Very Happy
IlustaOffline
Összes hozzászólása: 1300
Nuggets: 33003

HozzászólásElküldve: Kedd. Júl. 13, 2010 9:31 pm    Hozzászólás témája:   Hozzászólás az előzmény idézésével

Sziasztok!
Ide raktam, remélem jó helyen teszem fel:

8 éves gyerek lovaglás oktatását hogyan kezditek?
Pontosabban az a kérdésem, hogy westernben mennyire fontos egy gyerek oktatásánál az, hogy tudjon kengyel nélkül tanügetni?
Azt tudom, hogy nem futószáron kezditek, már eleve itt más a dolog.
Lovastáborban mit csináltok egy kezdővel?

A lányom ilyenből már leesett (nem én oktattam, ilyet nem csináltattam vele, kengyelben simán megy neki, ellazult, jól ül) azóta kissé görcsöl és fél, hogy újra leesik. Nem érzi magát biztosan a nyeregben, a ló sörényét kéne fognia, ahhoz meg előredől, na mindegy. Nálam a szárat fogta lazán, sosem nyúlt a ló szájába stb.
Szóval nem szeretném teljesen elvetetni a kedvét, az oktató szerint ez a legfontosabb feladat (angolban), úgy fog biztosan ülni tanulni.
Nem akartam ellenkezni vele, én anno magamtól tanultam, aztán utána lettek ilyen feladataim. Tehát fordítva és nem hiszem, hogy olyan szarul ülök a lovon.
Felhasználó profiljának megtekintése Email küldése 
Hozzászólások megtekintése:   
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához   Nyomtatható verzió    Tartalomjegyzék -> Fő utca Időzóna: (GMT +1 óra)
1 / 1 oldal

Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem szavazhatsz ebben fórumban.

Forum Powered by phpBB 2.0.16 © 2001, 2002 phpBB Group
Magyar fordítás © 2003. Andai Szilárd