Szoval most tanacsot kernek,hogy mikor erdemes elkezdeni..tavasszal,vagy akar mar februarban..(vizsgaidoszak vegen)
,miben kell lovagolni,bucsuzzak-e el a csaladtol,ilyesmi..
Szivesen fogadok minden jo tanacsot,amit egy kezdo lovasnak csak adni lehet..
egyébként ha rám hallgatsz nem vársz sokáig, állunk rendelkezésre, kivéve rendkívüli rossz idő esetén, mint pl. eső, jég, túl nagy fagyok. minél hamarabb belecsapsz, annál gyorsabban haladsz majd. _________________ rc fwl \\\"a valósággal az a gáz, hogy nincsen hozzá háttér zene\\\" (by akkezdet phiai)
Ha a honap vegi szigorlati *pisztolyparbaj* a professzorommal jol sul el,es nem maradok a foutcan,arccal a porban fekve..felhivlak,es egyeztetunk,hogy mikor mehetek..
Mar alig varom a kikepzest! Meg persze izgulok is picit..
Elküldve: Kedd. Jan. 22, 2008 1:31 am Hozzászólás témája:
Sziasztok!
Egy kerdesem meg lenne...most nezegettem ugyanis a neten a lovas ruhakat,cipoket,ilyesmit..es eszembe jutott,hogy talan venni kene vmi cipot,nadragot,merthogy semmi otletem nincs,miben menjek...olvastam az ajanlast,de max. egy bakancsszerusegem van,ami megfelelhet..es annak sincs nagyon sarka.Viszont mig nem probaltam,nem szivesen invesztalnek olyasmibe,amirol meg azt sem tudom,milyen tipust,markat,mittudomenmit valasszak..
Elküldve: Kedd. Jan. 22, 2008 7:57 am Hozzászólás témája:
egyelőre lyó lesz az aligsarkú bakancs is. az a lényeg, hogy ne sportcipő legyen, mert az nem lyó. márka mindegy, farmer bármilyen. _________________ rc fwl \\\"a valósággal az a gáz, hogy nincsen hozzá háttér zene\\\" (by akkezdet phiai)
Sziasztok!
Ide raktam, remélem jó helyen teszem fel:
8 éves gyerek lovaglás oktatását hogyan kezditek?
Pontosabban az a kérdésem, hogy westernben mennyire fontos egy gyerek oktatásánál az, hogy tudjon kengyel nélkül tanügetni?
Azt tudom, hogy nem futószáron kezditek, már eleve itt más a dolog.
Lovastáborban mit csináltok egy kezdővel?
A lányom ilyenből már leesett (nem én oktattam, ilyet nem csináltattam vele, kengyelben simán megy neki, ellazult, jól ül) azóta kissé görcsöl és fél, hogy újra leesik. Nem érzi magát biztosan a nyeregben, a ló sörényét kéne fognia, ahhoz meg előredől, na mindegy. Nálam a szárat fogta lazán, sosem nyúlt a ló szájába stb.
Szóval nem szeretném teljesen elvetetni a kedvét, az oktató szerint ez a legfontosabb feladat (angolban), úgy fog biztosan ülni tanulni.
Nem akartam ellenkezni vele, én anno magamtól tanultam, aztán utána lettek ilyen feladataim. Tehát fordítva és nem hiszem, hogy olyan szarul ülök a lovon. _________________ Ilus "Ne ijedj meg, ha elszaladt a lovad. Ha a tiéd, visszatér. Ha mégsem, akkor sosem tartozott hozzád."
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban. Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban. Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban. Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban. Nem szavazhatsz ebben fórumban.